Joke Koelemeijer,

(geboren 1954 in Koog aan de Zaan)  gepensioneerd lijstenmaker, schildert sinds 1991 aquarellen en tekent daarnaast al meer dan twintig jaar pentekeningen voor kalenders van Terschelling en de Zaanstreek. Buiten schilderen doet ze heel graag, Bloemen en landschappen voeren de boventoon in de onderwerpen die ze schildert. 
Opgeleid tot lerares Engels en handvaardigheid begon ze in 1991 met aquarelleren. Bijna geheel autodidact, werkt ze vrij realistisch.
Vanaf het moment dat  ze met 'de Lijstemaecker' begon, werkt ze in haar eigen atelier. waar ze ook workshops en cursus geeft.
Naast het schilderen met aquarel en acryl kreeg ze interesse voor de ambachtelijke techniek van het etsen en zeefdruk.

Zij maakt ook werk in opdracht: pentekeningen, muurschilderingen of aquarellen. Alles is mogelijk, zelfs het ontwerpen van een trouwkaart..
Haar creativiteit houdt niet op bij het tekenen en schilderen. In 2005 heeft zij nl. een boek gemaakt “Kijk op de Zaanstreek”, met hierin 97 verzamelde pentekeningen van de Zaanstreek. Het is in eigen beheer uitgegeven bij 'de Lijstemaecker', Oosteinde 1 in Wormer, maar helaas niet meer verkrijgbaar.